به گزارش دهکده خبر؛ مرکز خوزستان ، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار مرکز بهداشت خوزستان در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان گفت: با توجه به اینکه مکان زندگی انسان و حیوانهای اهلی مثل دامداران در نزدیکی یکدیگر قرار دارند، یا افرادی حیوانات خانگی نگهداری میکنند و یا در محیط خارج از منزل با آنها در ارتباط هستند، انتقال بیماریها از حیوانات مهره دار به انسان دور از انتظار نیست.
زهرا فرج زاده منشاء حدود ۶۰ درصد بیماریهای عفونی که به انسان منتقل میشوند را حیوانی دانست و افزود: بنابراین به این نتیجه میرسیم که بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان طیف وسیعی دارد که از آن جمله میتوان به تب مالت، هاری، تب کریمه کنگو اشاره کرد.
وی ادامه داد: تب مالت با مصرف لبنیات آلوده، هاری از طریق گزش سگ و حتی و گاو و تب کریمه کنگو نیز با مصرف گوشت غیربهداشتی و آلوده به این ویروس به انسان منتقل میشوند.
فرج زاده با بیان اینکه تب کریمه کنگو در حال حاضر مورد توجه است، اضافه کرد: تنها یک مورد قطعی در خوزستان شناسایی شد و سایر موارد محتمل هستند و باید مورد آزمایش قرار گیرند.
لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا
این مقام مسئول استفاده از ماسک به ویژه در فضاهای بسته، رعایت شیوه نامههای بهداشتی، ضدعفونی دستها و تزریق واکسن و تکمیل واکسیناسیون را از جمله راهکارهای مهم در پیشگیری از ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن برشمرد.
بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو
وی میگوید: پوشش واکسیناسیون کرونا در خوزستان را مطلوب است، اما کسانیکه تاکنون واکسن تزریق نکرده اند، یا فقط یک نوبت واکسن زده اند و یا زمان تزریق دز سوم یا چهارم آنها فرارسیده، خواهشمندیم به امر توجه کنند یا بتوانیم از وقوع پیک بعدی کووید-۱۹ در استان جلوگیری کنیم.